X

Raceverslagen

27

2e Race NK 2-takt Micromax 25-04-2015

posted on
2e Race NK 2-takt Micromax 25-04-2015

Op vrijdag ben ik na de koningsdag op school samen met mijn moeder naar Berghem gereden. Mijn vader was daar al met de camper. De Redeker tent was ook al opgebouwd dus konden we gelijk gaan trainen voor dit weekend.

Aan het einde van de dag sliepen we niet in een hotel maar in de camper.

De volgende dag zaterdag moest mijn vaste monteur Papa helaas ergens heen en werd ik geholpen door Roy mijn 4 takt monteur. De eerste training was met nieuwe regenbanden, de tweede en derde training op slicks maar ik reed niet zo goed tijdens de trainingen ik deed de natte lijnen ipv de droge en andersom.

Aan het einde van de dag was de kwalificatie op regenbanden die deed ik niet echt goed. Ik reed de natte lijnen niet 100%. Ik had de 11e tijd tijdens de kwalificatie.

Op zondag hadden we eerst vrije training op een natte baan en daarna drie races. Gelukkig werd de baan tijdens de training weer droog gereden en konden we de drie races rijden op slicks.

De eerste race vertrok ik van plek 11 en had ik een zeer goede start ik kon in de eerste bochten gelijk wat mensen voor mij voorbij, deze race werd ik zesde.

De tweede race zat ik in een groepje met rijders die allemaal even hard gingen (treintje) en probeerde ik op het laatste moment nog om er voorbij te gaan wat niet goed lukte ik kwam als 10e over de finish.

De laatste race van de dag had een verrassend einde. Ik kwam als 8e over de finish maar de nummer 1 en 2 werden na afloop van de wedstrijd gediskwalificeerd zodat we allemaal wat plekken omhoog schoven in het klassement.

Overall had ik de 5e plaats en kreeg ik een mooie trofee !

    

   

 

| Categories: Micromax | Tags: Micromax, Jort Coone, Chrono, karten, 2-takt, Redeker | View Count: (678) | Return

Post a Comment