X

Raceverslagen

28

7e Race NK 2-takt Chrono Micromax Berghem 27-09-2015

posted on

Het 7e wedstrijdweekend van het Chrono NK 2 Takt werd verreden op CircuitPark Berghem met de Eurofinal Layout.

Over de kwalificatie op zaterdagmiddag kunnen we kort zijn &@&^@!. I.p.v. dat Jort ruimte voor zichzelf maakte om zelf zijn eigen goede lijnen te rijden bleef hij de hele tijd achter een langzamere rijder zitten. Geen goede kwalificatie gereden, de 20e tijd.

De eerste race op zondag vertrokken vanaf positie 20 kon Jort al snel tijdens de race meerdere rijders inhalen en lag op een gegeven moment zelfs op de 7e plek. Helaas kwamen er in de laatste bocht van twee kanten 3 rijders langs doordat Jort vergat verdedigend te rijden, De eerste race eindigde hij dan ook op een 10e plek.

De tweede race gestart vanaf plek 10. Helaas was de afstelling van de kart niet goed. De kart begon te wringen in de bochten. Race afgesloten met een 13e plek.

In race drie gestart met en andere afstelling van de kart. Na de start vlogen er gelijk een paar rijders uit de baan en moesten er karts van elkaar af gehaald worden. Rode Vlag en dus een herstart. Tweede start precies hetzelfde nogmaals een rode vlag en een herstart. Gelukkig ging de start de derde keer wel goed.

Jort kon gelijk beginnen met inhalen en lag op een gegeven moment in een groepje van 6 rijders (achter de nummers 1 t/m 3) die erg gelijk aan elkaar waren. Samen met teammaatje Dani van Dijk zorgden ze ervoor dat niemand ze in kon halen door goed verdedigend te rijden en waar nodig elkaar te helpen.

Dani en Jort eindigden deze race dan ook al de nummer 4 en 5 (Jort eindigde overall als 9e)

Al met al een goede afsluiting van deze wedstrijd en met de complimenten van de teambaas Pierre Redeker voor het samenwerken in de laatste race toch met een goed gevoel dit weekend afgesloten.

 

| Categories: Micromax | Tags: Micromax, Redeker, JJC Racing, Jort Coone, Chrono, 2-takt, karten | View Count: (965) | Return

Post a Comment